کیک وانیلی: عطر و طعم خاطره انگیز!
کیک وانیلی، یکی از محبوبترین و پرطرفدارترین کیکهاست. طعم لطیف و عطر دلنشین وانیل، این کیک را به انتخابی عالی برای عصرانه، جشن تولد یا هر مناسبت دیگری تبدیل کرده است. در این پست، به سراغ تجربیات مادران عزیز در نی نی سایت رفتیم تا بهترین نکات و فوت و فنهای پخت کیک وانیلی خوشمزه را با شما به اشتراک بگذاریم.
در این مطلب، 25 نکته کلیدی که از بحث و تبادل نظر در نی نی سایت جمع آوری شده را مرور میکنیم. این نکات به شما کمک میکنند تا یک کیک وانیلی بینظیر بپزید و همه را شگفتزده کنید!

- 💥از آرد قنادی با کیفیت استفاده کنید.
- 💥تخم مرغها را نیم ساعت قبل از یخچال خارج کنید تا به دمای محیط برسند.
- 💥شکر و تخم مرغ را خوب بزنید تا کرم رنگ و کشدار شود.
- 💥وانیل خوب و مرغوب استفاده کنید (عصاره وانیل یا پودر وانیل).
- 💥از بکینگ پودر تازه استفاده کنید.
- 💥آرد و بکینگ پودر را الک کنید.
- 💥مواد خشک و تر را به تناوب به هم اضافه کنید.
- 💥زیاد هم نزنید، فقط تا زمانی که مواد مخلوط شوند کافیست.
- 💥قالب را چرب و آردپاشی کنید.
- 💥فر را از قبل گرم کنید.
- 💥دمای فر را دقیق تنظیم کنید.
- 💥زمان پخت را با توجه به فر خود تنظیم کنید.
- 💥بعد از پخت، اجازه دهید کیک کمی خنک شود و سپس از قالب خارج کنید.
- 💥برای تزئین از خامه فرم گرفته، میوه، یا پودر قند استفاده کنید.
- 💥میتوانید به جای شیر از ماست یا خامه ترش استفاده کنید.
- 💥اضافه کردن کمی آبلیمو طعم کیک را بهتر میکند.
- 💥برای کیک شکلاتی وانیلی، کمی پودر کاکائو به مایه کیک اضافه کنید.
- 💥میتوانید گردو یا کشمش به مایه کیک اضافه کنید.
- 💥برای کیک خیس، بعد از پخت شربت روی آن بریزید.
- 💥برای کیک اسفنجی وانیلی، تخم مرغها را جداگانه بزنید.
- 💥برای کیک شیفون وانیلی، سفیده تخم مرغ را جداگانه بزنید و به آرامی به مایه کیک اضافه کنید.
- 💥برای لطیفتر شدن کیک، از روغن مایع به جای روغن جامد استفاده کنید.
- 💥میتوانید از کره آب شده هم استفاده کنید.
- 💥بعد از اضافه کردن آرد، با لیسک به آرامی مواد را مخلوط کنید.
- 💥برای جلوگیری از خشک شدن کیک، یک کاسه آب داخل فر قرار دهید.
فراموش نکنید که پخت کیک، علاوه بر رعایت دستورالعمل، به تجربه و سلیقه شخصی هم بستگی دارد. پس از امتحان کردن دستورهای مختلف نترسید و با کمی خلاقیت، کیک وانیلی مخصوص خودتان را خلق کنید!
نوش جان!
25 راز کیک وانیلی خوشمزه: تجربیات نی نی سایتی ها
1. آرد مناسب، کلید موفقیت
انتخاب آرد مناسب، تاثیر شگفتانگیزی روی بافت کیک داره. آرد قنادی، با پروتئین کم، کیک لطیفتری بهتون میده. خیلی از نی نی سایتیها توصیه میکنن آرد رو حتما الک کنید تا هوا داخلش بره و کیک سبک بشه. بعضیها هم ترکیب آرد قنادی و آرد معمولی رو پیشنهاد میدن برای رسیدن به بافت متعادل. اگه آرد قنادی در دسترس نبود، میتونید به ازای هر پیمانه آرد معمولی، دو قاشق غذاخوری آرد کم کنید و به جاش نشاسته ذرت اضافه کنید. مراقب باشید آرد رو بیش از حد مخلوط نکنید چون گلوتن آرد فعال میشه و کیک سفت میشه. قبل از شروع کار، آرد رو وزن کنید تا اندازه دقیقی داشته باشید. آرد کهنه یا نمکشیده به هیچ وجه برای کیک مناسب نیست.
2. دمای مواد، مهمترین نکته
حتما تخممرغ، کره و شیر رو از یخچال بیرون بیارید تا به دمای محیط برسن. این کار باعث میشه مواد بهتر با هم مخلوط بشن و کیک یکدستتری داشته باشید. تخممرغهای سرد به خوبی پف نمیکنن. کره سرد به سختی با شکر مخلوط میشه. شیر سرد دمای خمیر رو پایین میاره و ممکنه باعث بشه کیک خوب پف نکنه. بهترین زمان برای بیرون آوردن مواد از یخچال، حدود یک ساعت قبل از شروع پخت هست. اگر عجله دارید، میتونید تخممرغها رو چند دقیقه داخل آب گرم (نه داغ) بذارید تا سریعتر به دمای محیط برسن. یادتون باشه دمای یکسان مواد، رمز یک کیک خوشمزه و با بافت عالیه.
3. کره نرم، نه ذوب شده
کره باید کاملا نرم باشه، ولی به هیچ وجه ذوب نشه. کره ذوب شده باعث میشه کیک چرب بشه و بافت خوبی نداشته باشه. بهترین حالت کره، زمانی هست که با انگشت به راحتی فرو بره. اگر کره خیلی سفت بود، میتونید چند ثانیه داخل مایکروویو بذارید، ولی حواستون باشه ذوب نشه. بعضیها کره رو روی بخار کتری میذارن تا نرم بشه، اما این روش ممکنه باعث ذوب شدن کره بشه. میتونید کره رو به قطعات کوچکتر تقسیم کنید تا سریعتر نرم بشه. از کره مارگارین به جای کره حیوانی استفاده نکنید چون طعم و بافت کیک رو تغییر میده. همیشه از کره تازه و با کیفیت استفاده کنید.
4. شکر مناسب، طعم بینظیر
بهترین نوع شکر برای کیک وانیلی، شکر دانه ریز هست. شکر دانه ریز راحتتر با کره مخلوط میشه و بافت بهتری به کیک میده. میتونید از شکر قهوهای هم استفاده کنید، اما طعم کیک رو کمی تغییر میده. بعضیها از پودر قند استفاده میکنن، اما پودر قند ممکنه باعث بشه کیک کمی خشک بشه. مقدار شکر رو کم و زیاد نکنید چون تاثیر زیادی روی بافت و طعم کیک داره. شکر رو کم کم به کره اضافه کنید و خوب هم بزنید تا کاملا حل بشه. اگر شکر درشت دارید، میتونید اون رو آسیاب کنید. شکر مرطوب برای کیک مناسب نیست.
5. تخممرغ، راز پف کیک
تخممرغها رو یکی یکی به مواد اضافه کنید و بعد از هر بار اضافه کردن، خوب هم بزنید تا کاملا مخلوط بشن. هم زدن زیاد تخممرغها باعث میشه هوا داخل خمیر بره و کیک پف خوبی داشته باشه. از تخممرغهای تازه و با کیفیت استفاده کنید. اگر تخممرغها خیلی بزرگ بودن، ممکنه نیاز باشه مقدار آرد رو کمی بیشتر کنید. بعضیها سفیده و زرده تخممرغ رو جدا میکنن و سفیده رو جداگانه میزنن تا پف کنه و بعد به مواد اضافه میکنن. قبل از اضافه کردن تخممرغها، اونها رو داخل یک کاسه بشکنید تا اگر خراب بودن، بقیه مواد رو خراب نکنید. زرده تخممرغ رو زیاد هم نزنید چون ممکنه کیک سفت بشه.
6. وانیل، عطر بهشتی
از وانیل خالص استفاده کنید. وانیل خالص طعم و عطر بینظیری به کیک میده. بهترین نوع وانیل، عصاره وانیل هست. از وانیل شکری یا وانیل اسانس دار استفاده نکنید چون طعم و عطر مصنوعی دارن. مقدار وانیل رو زیاد نکنید چون ممکنه کیک تلخ بشه. وانیل رو در آخر کار به مواد اضافه کنید. میتونید از پودر وانیل هم استفاده کنید، اما مقدارش باید کمتر از عصاره وانیل باشه. وانیل با کیفیت، رنگ قهوهای تیره داره.
7. شیر یا ماست؟ انتخاب درست
هم میتونید از شیر استفاده کنید و هم از ماست. ماست باعث میشه کیک نرمتر و لطیفتر بشه. اگر از ماست استفاده میکنید، بهتره از ماست چکیده استفاده کنید. مقدار شیر یا ماست رو کم و زیاد نکنید چون تاثیر زیادی روی بافت کیک داره. شیر یا ماست رو در آخر کار به مواد اضافه کنید. میتونید از آب هم به جای شیر یا ماست استفاده کنید، اما طعم کیک رو کمی تغییر میده. اگر از ماست استفاده میکنید، حواستون باشه ترش نباشه. میتونید به جای شیر یا ماست، از شیر نارگیل یا شیر بادام هم استفاده کنید.







یه روزی کیک وانیلی پختم و دقیق یادم رفت تخم مرغ ها رو از یخچال دربیارم 😅 آخرش کیکم مثل آجر سفت شد. بعدش فهمیدم تخم مرغ سرد پف نمیکنه و حتما باید دمای محیط باشه.
حالا همیشه نصف ساعت قبل مواد رو میذارم بیرون. یه بارم کره رو زیادی گرم کردم ذوب شد، کیکم چرب شد و شکل نگرفت.
یه ترفند دیگه که یاد گرفتم اینه که اگه شکر دونه درشت دارید توی آسیاب بریزید ریز بشه. شکر درشت خوب با مواد مخلوط نمیشه.
برای بچه ها که دوست دارن کیک رنگارنگ باشه میتونین آخر کار یه کم پودر کاکائو به بخشی از خمیر اضافه کنین بعد لایه لایه بریزین توی قالب. میشه یه کیک راه راه قشنگ درست کرد.
روغن مایع واقعا فرق داره با جامد. کیک با روغن مایع لطیف تر میشه. البته من گاهی نصف نصف میرم هم روغن مایع میذارم هم کره.
یک وقتایی کیک وانیلی پختم که تو وسطش مثل چسب چسبیده بود 😅 فهمیدم مشکل از هم زدن بیش از حد آرد بود که گلوتنش فعال شد. هرچی بیشتر میزنی سفت تر میشه انگار. یادم میاد مادربزرگم همیشه میگفت تخم مرغا رو یه ربع قبل در میاردم تو آشپزخونه، حالا فهمیدم چرا… مزه وانیل واقعی هم خیلی فرق داره با اون اسانس های بی مزه بازار. چند بار با وانیل های تقلبی کار کردم ولی دیگه ول کن معامله نیستن… یکی دیگه از اشتباهاتم این بود که کره رو ذوب میکردم تو مایکروویو که کیک رو چرب میکرد. حالا میذارم دمای آشپزخونه به خوردش بره. برای پف بیشتر هم گاهی نصف سفیده رو میزنم با همزن و بعد به مایه اضافه می کنم…