۲۵ نکته الزامی آشپزی خانگی ایرانی از دل نی نی سایت!
آشپزی ایرانی، دریایی از عطر و طعم است که هر کسی را مجذوب خود میکند. در این پست، ۲۵ نکته کاربردی و امتحانشده از بحث و تبادل نظر خانمهای با سلیقه در نی نی سایت را برایتان جمعآوری کردهایم تا آشپزی خانگیتان را یک سر و گردن بالاتر ببرید.

این نکات حاصل تجربه و آزمون و خطای فراوان است و به شما کمک میکند غذاهای خوشمزهتر و باکیفیتتری تهیه کنید.
- 💥برای خوشطعم شدن قورمه سبزی، از گوشت گوسفندی با چربی مناسب استفاده کنید.
- 💥قبل از پخت برنج، آن را به خوبی بشویید تا نشاسته اضافی آن گرفته شود.
- 💥زعفران را با یخ دم کنید تا رنگ و عطر بهتری داشته باشد.
- 💥برای جلوگیری از ته گرفتن خورشتها، از شعله ملایم استفاده کنید و مرتب هم بزنید.
- 💥برای اینکه مرغ خوشمزهتر شود، آن را قبل از پخت مزهدار کنید.
- 💥هنگام پخت کتلت، از سیب زمینی آبپز و خام به نسبت مساوی استفاده کنید.
- 💥برای خوش عطر شدن آش رشته، کمی نعناع داغ فراوان به آن اضافه کنید.
- 💥برای پخت یک عدس پلو خوشمزه، عدس را جداگانه بپزید و آب آن را دور بریزید.
- 💥برای اینکه کوفته قلقلیها وا نروند، قبل از سرخ کردن آنها را در آرد بغلتانید.
- 💥هنگام تهیه ترشی، از سرکه با کیفیت استفاده کنید.
- 💥برای جلوگیری از شکرک زدن مربا، کمی آبلیمو به آن اضافه کنید.
- 💥برای تهیه یک سس خوشمزه برای ماکارونی، از رب گوجه فرنگی مرغوب استفاده کنید.
- 💥برای جلوگیری از بوی زهم گوشت، آن را قبل از پخت با کمی آبلیمو و پیاز رنده شده مزهدار کنید.
- 💥برای اینکه سبزیجات رنگ خود را حفظ کنند، آنها را در آب جوش بریزید و بلافاصله در آب یخ قرار دهید.
- 💥برای خوش طعم شدن کباب کوبیده، از پیاز رنده شده و آب گرفته استفاده کنید.
- 💥برای پخت یک خورشت قیمه مجلسی، از لپه مرغوب و زعفران فراوان استفاده کنید.
- 💥برای اینکه ته چین شما طلایی و خوشرنگ شود، از زرده تخم مرغ بیشتری استفاده کنید.
- 💥هنگام پخت سوپ جو، از جو پرک استفاده کنید تا سریعتر بپزد.
- 💥برای طعم دار کردن دلمه برگ مو، از شیره انگور استفاده کنید.
- 💥هنگام پخت میرزا قاسمی، بادمجانها را روی ذغال کبابی کنید تا طعم دودی بهتری داشته باشند.
- 💥برای درست کردن خمیر پیتزا خانگی، از آرد نان فانتزی استفاده کنید.
- 💥برای تهیه یک سالاد الویه خوشمزه، از تخم مرغ پخته و سیب زمینی نگینی خرد شده استفاده کنید.
- 💥برای پخت یک کیک اسفنجی عالی، تخم مرغها را به خوبی هم بزنید تا کرم رنگ و کشدار شوند.
- 💥برای داشتن یک شله زرد خوشمزه و زعفرانی، از برنج نیم دانه ایرانی استفاده کنید و مقدار زعفران را دست و دلبازانه اضافه کنید.
- 💥برای تهیه یک حلوا خوشمزه، آرد را با حرارت ملایم تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود.
فراموش نکنید که آشپزی یک هنر است و با تمرین و تجربه، میتوانید به یک آشپز حرفهای تبدیل شوید.
نوش جان!
آموزش آشپزی خانگی ایرانی: خلاصه تجربیات نی نی سایت
1. قورمه سبزی: راز سبزی خوش عطر
یکی از مهمترین نکات قورمه سبزی، تفت دادن اصولی سبزیه. سبزی رو با حرارت ملایم و به مدت طولانی سرخ کنید تا کاملا آبش کشیده بشه و عطرش بلند شه. فقط مراقب باشید نسوزه!نسبت سبزیها هم مهمه. معمولا جعفری، گشنیز، تره و اسفناج استفاده میشه. میزان شنبلیله هم باید متعادل باشه، زیادش تلخ میکنه. لوبیا چیتی رو حتما از شب قبل خیس کنید و چند بار آبش رو عوض کنید تا نفخش گرفته بشه. گوشت رو هم جدا تفت بدید تا رنگش تغییر کنه و بعد به سبزی اضافه کنید. برای ترش شدن قورمه سبزی از آبلیمو، غوره یا گرد لیمو استفاده کنید. مقدارش بستگی به ذائقتون داره. رمز خوشمزگی قورمه سبزی جا افتادنشه. اجازه بدید با حرارت خیلی کم چند ساعت بپزه. کمی شنبلیله خشک هم در اواخر پخت اضافه کنید تا عطرش بیشتر بشه.
2. قیمه: لپه خوش رنگ و گوشت لذیذ
لپه رو قبل از پخت کمی تفت بدید تا له نشه و رنگش حفظ بشه. گوشت قیمه رو به صورت مکعبی کوچک خرد کنید. پیاز رو نگینی خرد کنید و با روغن تفت بدید تا طلایی بشه. رب گوجه فرنگی رو هم با پیاز تفت بدید تا رنگش باز بشه و طعم خامی نده. برای طعم بهتر قیمه از چوب دارچین و هل استفاده کنید و در آخر پخت در بیارید. زعفران دم کرده به قیمه رنگ و عطر فوق العاده ای میده. برای جلوگیری از ترش شدن قیمه، آبلیمو رو در اواخر پخت اضافه کنید.
3. زرشک پلو با مرغ: مرغ زعفرانی آبدار
برای تهیه مرغ خوشمزه، ابتدا مرغ رو با ادویه ها مزه دار کنید و کمی استراحت بدید. پیاز رو رنده کنید و با مرغ تفت بدید تا رنگش تغییر کنه. زعفران دم کرده رو به مرغ اضافه کنید تا خوش رنگ بشه. برای جلوگیری از خشک شدن مرغ، مقدار کمی آب اضافه کنید و با حرارت ملایم بپزید. زرشک رو قبل از استفاده خیس کنید و بعد با کمی کره و شکر تفت بدید. برنج رو آبکش کنید و با زرشک مخلوط کنید. میتونید کمی از آب مرغ رو روی برنج بریزید تا طعم بهتری بگیره.
4. آش رشته: رشته خوش طعم و کشک جا افتاده
حبوبات آش رشته (نخود، لوبیا و عدس) رو از شب قبل خیس کنید. سبزی آش (اسفناج، جعفری، گشنیز و تره) رو خرد کنید. پیاز داغ و سیر داغ رو به میزان کافی تهیه کنید. کشک رو با کمی آب رقیق کنید و روی حرارت قرار بدید تا بجوشه. رشته آش رو در اواخر پخت اضافه کنید و مراقب باشید ته نگیره. برای طعم بهتر آش، از نعناع داغ و روغن داغ استفاده کنید. کشک رو کم کم اضافه کنید و مزه آش رو تنظیم کنید.






میدونم بعضیا موقع پخت قورمه سبزی عجله میکنن و سبزی رو سریع تفت میدن که خوش آب و رنگ شه ولی این کار اشتباهه. باید صبر کنی سبزی آبش کامل کشیده بشه تا هم رنگش تیره بشه هم عطر بیشتری بده. من یه بار از شدت عجله سبزی رو نسوزوندم ولی خوب سرخ نشده بود و آخرش قورمه مزه چیزی نمیداد.
تو پخت قیمه باید حواسمون به لپه باشه. لپه رو اگه زیاد بزارن تو آب تو دل و روده هاش باز میشه و زمان پخت له میشه. بهتره کمی تفتش بدین تا پوستش سفت بمونه. من قبلا لپه رو فقط خیس میکردم و آبکش میکردم اما هر دفعه لپه هام تو خورشت گم میشدن و دیگ موندن. حالا اول کمی تفت میدم دیگه مشکل ندارم.
مرغ زعفرانی آبدار میخوای؟ یه کاری که من میکنم اینه که تقریبا آخر کار بهش کره اضافه میکنم. کره رو رو مرغ میریزم و میذارم با حرارت کم خودش رو تو روغن بده. قدیم این کار رو نمیکردم و مرغم همیشه خشک میشد. حالا دیگه هر کی میخوره تعریف میکنه از آبدار بودنش.
برای آش رشته من چند وقت پیش یه روش رو امتحان کردم که خیلی خوب شد. همونی که نوشته بودین رشته رو آخر کار بریزین ولی من نصفه از رشته رو آخر کار میریزم نصفه رو یه ربع قبل. رشته ها که خوب پختن دیگه رشته های تازه رو میریزم. اینطوری آش هم رشته اش خوب پخته میشه هم رشته های ترد آخر کار میمونه و تو دهن مزه میده.
سونای بهار یه بار برنج شعله دید گذاشته بودم تو قابلمه و خوشحال از این که چقدر خوب داره دم میکشه تا این که دیدم تهش داره کمی میسوزه وقتی برداشتم دیدم مایه باقلوا دارم نه برنج. فهمیدم که کم آب ریخته بودم. حالا همیشه یه لیوان بیشتر آب میریزم تا مطمئن بشم.
در تهیه قورمه سبزی متوجه شدم تفت دادن سبزی با حرارت ملایم به مدت طولانی واقعا تاثیر شگفت انگیزی در عطر و طعم نهایی دارد. البته باید دقت کرد که سبزی نسوزد زیرا تلخ می شود. این روش در مقایسه با سرعت بالا نتیجه بهتری می دهد.
پخت برنج با آب سرد و شستشوی کامل آن قبل از پخت، از تجربیات ارزشمندی بود که تفاوت محسوسی در کیفیت برنج ایجاد کرد. این کار باعث می شود دانه ها جدا و شفاف تر شوند. نکته جالب این بود که برنج حتی بعد از سرد شدن هم بهم نمی چسبید.
در تهیه خورشت قیمه، تفت دادن لپه قبل از پخت باعث می شود شکل آن حفظ شده و له نشود. همچنین استفاده از چوب دارچین و هل در میانه پخت و برداشتن آن در آخر، عطری فوق العاده به خورشت می دهد. این روش در بسیاری از غذاهای دیگر هم جواب می دهد.
مروری بر مطالب سایت نشان داد دانش آشپزی ایرانی بسیار غنی و کاربردی است. هر بار مطالعه این دستورالعمل ها اطلاعات جدیدی به دانسته های قبلی اضافه می کند. این موضوع نشان دهنده اهمیت توجه به جزئیات در آشپزی است که راز موفقیت در طعم نهایی غذاها محسوب می شود.